Ostalo

Nabava devet CT simulatora

Objavljeno 17.05.2024.

Vlada RH

Tehnička Vlada donijela je odluku o nabavi CT simulatora za bolnice radi poboljšanja prevencije, liječenja i dijagnostike raka kako bi se svim onkološkim bolesnicima osigurala optimalna terapija.
Nabava devet CT simulatora
 

Ministarstvo zdravstva provodi projekt u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti a vrijedan je 6,5 milijuna eura.

Nabavlja se devet CT simulatora - tri za KBC Zagreb, dva za KBC Sestre milosrdnice i po jedan uređaj za KBC Split, KBC Rijeka, KBC Osijek i Opću bolnicu Zadar.

Uređaji će biti isporučeni bolnicama u roku od 12 mjeseci, a novac je osiguran u državnom proračunu za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.