Ostalo

Održana humanitarna utrka Run for Down

Objavljeno 22.05.2024.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Treće izdanje humanitarne utrke Run For Down održano je proteklog vikenda u parku Bundek u organizaciji Atletskog kluba Perpetuum Mobile i suradnji s Udrugom za sindrom Down grada Zagreba.
Održana humanitarna utrka Run for Down
 

Pokrovitelji utrke bili su Predsjednik Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Dom zdravlja Zagreb - Centar.

Cilj projekta utrke Run For Down je širenje svijesti o važnosti sporta i kretanja općenito koji pozitivno utječu na biološki i psihosocijalni razvoj.

Svako uključivanje u sportske aktivnosti izravno utječe na poboljšanje motoričkog razvoja i socijalizaciju osoba s Down sindromom.

Danas u Hrvatskoj živi oko 2.000 osoba s Down sindromom.

Sudionici su se uključili u utrci trčanja na 5.000 m ili hodanja na 1.700 m.

I ove su se godine na "maloj" utrci (trčanje 150 metara) natjecala djeca s Downovim sindromom.

Svi natjecatelji koji su završili utrku dobili su finišerske medalje.

Nakon i za vrijeme utrka bile su organizirane sportske i likovne radionice za djecu, pod vodstvom volontera i terapeuta Udruge te druženje uz glazbu i ples.

Udruga zastupa interese svih osoba s Down sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji preko 280 članova osoba sa sindromom Down.

Aktivno provodi brojne programe, projekte i radionice.

Programom rada pruža podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi, kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast pa sve do pripreme za osamostaljivanje.

Stručni djelatnici Službe za javno zdravstvo Zavoda zainteresiranim su sudionicima izmjerili razinu ugljičnog monoksida (CO) u izdisaju, napravili analizu tjelesne mase uz savjetovanje o zdravim stilovima života te podijelili edukativne materijale.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.