Ostalo

Međuregionalna konferencija projekta HealthChain

Objavljeno 23.05.2024.

KBC Rijeka

U organizaciji hrvatskih i slovenskih partnera, u Zagrebu je održana međuregionalna konferencija za hrvatske i slovenske partnere europskog projekta HealthChain, na kojem je Klinički bolnički centar Rijeka punopravni partner.
Međuregionalna konferencija projekta HealthChain
 

Cilj događaja bio je povezati kreatore politika iz zdravstvene domene i regionalnog razvoja, male i srednje poduzetnike te zdravstvene organizacije tih dviju zemalja, kao i ojačati međuregionalnu suradnju inovativnim rješenjima u području zdravstvene zaštite.

Prigodno su održana dva okrugla stola kako bi se potakla kritička rasprava među sudionicima, utvrdile moguće strateške suradnje usmjerene na poticanje transformativnih promjena preko granica te ukazale mogućnosti koje zdravstvene institucije mogu iskoristiti radi jačanja kapaciteta.

Projekt HealthChain je sufinanciran putem I3 instrumenta Europske unije i predstavlja inovativan pristup koji povezuje javni i privatni sektor kroz zajednički razvoj i interregionalnu suradnju.

Cilj je projekta unaprijediti kvalitetu zdravstvenih usluga za građane kroz njihovo aktivno sudjelovanje u svom procesu liječenja korištenjem novih tehnologija koje će nadzirati njihovo zdravstveno stanje i potaknuti konkurentnost MSP-ova u digitalnom zdravstvu.

Zato je u prvoj raspravi naglasak bio na istraživanju uloge lanca vrijednosti, kao okvira gospodarskog razvoja i utvrđivanju izazova te mogućnosti za poboljšanje učinkovitosti zdravstvene skrbi putem inovacija.

Druga je rasprava bila usmjerena na ulogu instrumenata financiranja u podupiranju regionalnih inovacijskih ekosustava, kao i na motivacije i izazove s kojima se suočavaju MSP-ovi koji traže financijska sredstva u inovativne svrhe.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.