Ostalo

KBC Rijeka: Povećanje eksplantacijskog programa

Objavljeno 24.05.2024.

KBC Rijeka

KBC Rijeka je iznimno ponosan na svoju povijest transplantacijske medicine i prvu transplantaciju bubrega u široj regiji izvedenu kod 1971.g. pod vodstvom prof. dr. sc. Vinka Frančiškovića.
KBC Rijeka: Povećanje eksplantacijskog programa
 

Od 1971. godine do kraja 2023. godine u KBC Rijeka obavljene su 1244 transplantacije bubrega.

2023. je u KBC Rijeka zabilježeno značajno poboljšanje rezultata: eksplantacijski program je u prošloj godini povećan za čak 100%, a broj uspješno transplantiranih bubrega za više od 50%.

KBC Rijeka je u posljednjih 15 godina vodeća institucija po broju darivatelja organa u Hrvatskoj, a u jednom razdoblju čak je 30% organa za doniranje dolazilo iz riječkog KBC-a.
Prema podacima Eurotransplanta, Hrvatska tako ima 30 donora na milijun stanovnika, dok Njemačka na milijun stanovnika ima svega 10 donora.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.