Ostalo

Sastanak partnera na projektu HERVCOV

Objavljeno 29.05.2024.

KBC Rijeka

Godišnji sastanak partnera na projektu HERVCOV održan je u Zaragozi u sjedištu organizacija Instituto Aragones de Ciencias de la Salud (IACS) i IIS Aragon.
Sastanak partnera na projektu HERVCOV
 

Većina istraživača uključenih u projekt HERVCOV okupila se na jednom mjestu i predstavila napredak aktivnosti u prošloj godini.

Ispred KBC Rijeka sudjelovao je dr. sc. Valentino Rački, dr. med.

Dva dana sastanka obilježio je niz susreta, intenzivnih debata i umrežavanja.

Drugi dan sastanka obilježio je događaj za širu javnost gdje se moglo sudjelovati u virtualnoj šetnji kroz HERVCOV laboratorije.

Ovaj projekt fokusiran je na virusni protein HERV-W-ENV, molekulu za koju je utvrđeno da je inducirana tijekom infekcije SARS-CoV-2 i koja je prisutna u krvi pacijenata s teškim oblikom bolesti COVID-19, a povezuje se s poremećajima "dugog COVID-a".

Opći cilj projekta HERVCOV je analizirati ulogu navedenih HERV proteina u imunopatogenezi COVID-19 i identificirati i procijeniti skup biomarkera koji će biti važni za dijagnozu, prognozu i praćenje oboljelih od bolesti COVID-19 te njihovu ciljanu terapiju.

HERVCOV je projekt koji financira Europska komisija s potporom od gotovo 7 milijuna eura koja uključuje istraživačke centre, tvrtke i udruge iz Hrvatske, Francuske, Grčke, Italije i Španjolske.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.