Ostalo

Rigorozan EU sustav sigurnosti hrane

Objavljeno 11.06.2024.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu

Povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) istaknuto kako je europski sustav sigurnosti hrane najrigorozniji te omogućuje najbolju zaštitu zdravlja potrošača.
Rigorozan EU sustav sigurnosti hrane
 

Iz HAPIH-a dodaju kako su uvijek moguće nepovoljne i neočekivane situacije koje mogu biti uzrokovane geopolitičkim, ekonomskim, društvenim i drugim promjenama, a na koje se ne može utjecati.

Zato je ključna međuinstitucionalna suradnja, posebice u kriznim situacijama.

U svijetu od posljedica trovanja hranom godišnje umre 420.000 ljudi.

Ova se brojka uglavnom odnosi na tzv. treće zemlje, dok su u Europi to sporadični slučajevi.

U Hrvatskoj nije bilo takvih situacija.

U tijeku je kampanja Europske agencije za sigurnost hrane kojoj je cilj educirati potrošače kako bi mogli kritički razmišljati o odlukama koje na dnevnoj bazi donose kada je hrana u pitanju.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.