vijesti

16.06.2014.
Mesne prerađevine i zdravlje srca
Istraživanje poljskih i švedskih znanstvenika je povezalo češću konzumaciju mesnih prerađevina s povećanjem rizika za zatajenje srca.
16.06.2014.
Mogućnost tretiranja dijabetesa tipa 1
Eksperimenti američkih znanstvenika provedeni na miševima ukazuju na nove mogućnosti u tretiranju dijabetesa tipa 1.
15.06.2014.
Televizija i razvoj govora
Televizija može imati negativan utjecaj na razvoj govora kod djece, sugerira istraživanje provedeno u SAD na Hollins University.
15.06.2014.
Posljedice pomanjkanja vitamina D
Istraživanje provedeno na University of California sugerira kako je niska koncentracija vitamina D u krvi povezana s većim rizikom za preuranjenu smrt.
14.06.2014.
Kardiovaskularni sustav i pamćenje
Osobe sa slabijim zdravljem srca i krvnih žila imaju veći rizik za razvoj poteškoća s kognitivnim sposobnostima poput pamćenja i učenja.
13.06.2014.
Krema za sunčanje nije dovoljna
Znanstveni časopis Nature piše kako korištenje samo kreme za sunčanje nije dovoljno za prevenciju malignog melanoma, najopasnijeg oblika raka kože.
12.06.2014.
Sve više dijabetičara u SAD
Broj Amerikanaca s dijabetesom se od 2010. do 2012. godine povećao s 26 milijuna na 29 milijuna, objavili su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).
12.06.2014.
Hormon "pomlađuje" mišiće
Oksitocin, tzv. hormon ljubavi, je u novom istraživanju provedenom na University at California povezan s poboljšanjem funkcije mišića.
12.06.2014.
Crveno meso povezano s rakom dojke
Česta konzumacija crvenog mesa u ranoj odrasloj dobi može dovesti do blagog povećanja rizika za rak dojke, tvrde znanstvenici s Harvarda.
11.06.2014.
Tjelovježba koristi crijevnim bakterijama
Tjelovježba je u novom istraživanju škotskih znanstvenika povezana s povećanjem raznolikosti crijevne flore te posljedičnim jačanjem imunološkog sustava.
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Drveće
Korovi
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Korovi
Čempresi
0,9
niska
Drveće
Čempresi
1,9
niska
Koprive
0,4
niska
Čempresi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: