vijesti

07.01.2011.
Blokiranjem gena do smanjenja tjelesne mase
Časopis Cell Metabolism je objavio rezultate po kojima je blokiranjem djelovanja jednog gena moguće smanjiti količinu masti koju organizam apsorbira iz hrane.
06.01.2011.
Maslinovo ulje i povrće za zdravije srce
Istraživanje talijanskih znanstvenika je pokazalo kako česta konzumacija maslinovog ulja i lisnatog povrća smanjuje rizik za razvoj bolesti srca.
06.01.2011.
Novo istraživanja o uzrocima ispadanja kose
Američki znanstvenici vjeruju da su poteškoće s funkcijom matičnih stanica odgovornih za rast nove kose odgovorne za ćelavost.
05.01.2011.
Prehrana može ublažiti toksični učinak arsena iz vode
Osobe koje piju vodu prirodno kontaminiranu arsenom mogu smanjiti rizik za zdravlje ako često konzumiraju rotkvice i slično korjenasto ili gomoljasto povrće.
05.01.2011.
PTSP ima trajne psihosocijalne učinke
Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) je povezan s dugotrajnim fizičkim, emotivnim i kognitivnim poteškoćama kod ratnih veterana, objavili su američki znanstvenici s University of Minnesota.
05.01.2011.
Gen povećava podložnost depresiji
Istraživanje američkih znanstvenika s University of Michigan sugerira kako genetske predispozicije snažno utječu na izglede za razvoj depresije.
04.01.2011.
Velika Britanija: Kampanja za zdraviju prehranu
Britanska vlada je predstavila program vrijedan 250 milijuna funti u sklopu kojeg će biti podijeljeni milijuni bonova za sniženje cijena zdrave hrane.
04.01.2011.
Nova pomoć u otkrivanju raka
Američki znanstvenici iz Massachusetts General Hospital su razvili krvni test koji će omogućiti otkrivanje pojedinačnih stanica karcinoma u krvotoku.
04.01.2011.
Pušenje povećava rizik za spontani pobačaj
Istraživanje provedeno u Japanu ukazuje na dvostruko veći rizik za spontani pobačaj u prva tri mjeseca trudnoće kod ispitanica koje su pušile.
04.01.2011.
Savjeti za lakšu kontrolu tjelesne mase
Američki stručnjaci su u časopisu Obesity objavili 6 savjeta za lakše ispunjavanje česte novogodišnje odluke - gubitka suvišnih kilograma.
Drveće
Trave
Korovi
Maslina
5,9
umjerena
Hrast crnika
4,1
umjerena
Crkvina
1,3
niska
Grab
0,3
niska
Trputac
0,2
niska
Trave
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Trave
0,8
niska
Koprive
0,4
niska
Borovi
0,1
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
3,6
umjerena
Borovi
2,6
umjerena
Jasen
1,0
niska
Crkvina
0,6
niska
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Trave
Korovi
Maslina
6,2
visoka
Hrast crnika
6,2
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Grab
2,1
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Jasen
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Borovi
2,1
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Hrast
1,0
niska
Kiselica
0,4
niska
Koprive
0,4
niska
Trputac
0,2
niska
Hrast
2,8
umjerena
Crkvina
3,1
umjerena
Grab
2,3
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Jasen
0,8
niska
Borovi
2,8
umjerena
Koprive
2,2
umjerena
Hrast
1,4
niska
Vrba
1,4
niska
Trave
3,3
umjerena
Breza
0,8
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: