vijesti

17.06.2010.
Slatka hrana povezana s rakom gušterače
U novoj studiji je otkriven 78% veći rizik obolijevanja od raka gušterače za osobe čija prehrana često uključuje slastice i drugu hranu koja dovodi do naglog povišenja koncentracije šećera u krvi.
16.06.2010.
Tzv. dobar kolesterol smanjuje rizik za rak
Povišena koncentracija dobrog (HDL) kolesterola u krvi je povezana s manjim izgledima za razvoj bolesti srca, ali i karcinoma, sugerira nova studija američkih znanstvenika.
16.06.2010.
Stručnjaci upozoravaju na smanjenu učinkovitost lijekova
Zbog sve češće otpornosti bakterija i virusa na postojeće lijekove dolaze u pitanje napori Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u doniranju lijekova siromašnim zemljama.
16.06.2010.
Geni i pesticidi zajednički povećavaju rizik za Parkinsonovu bolest
Izloženost pesticidima povećava rizik obolijevanja od Parkinsonove bolesti kod muškaraca s nekim inačicama gena, objavili su francuskih znanstvenici.
15.06.2010.
Korak prema uzgoju jetri u laboratoriju
Američki znanstvenici su stvorili funkcionalne dijelove tkiva jetre te vjeruju da su ostvarili veliki napredak prema mogućnosti "proizvodnje" ovih organa namijenjenih transplantacijama.
15.06.2010.
Depresija pogoršava bol
Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na University of Oxford sugerira kako deprimirane osobe teže podnose bol, objavio je časopis Biological Psychiatry.
15.06.2010.
Udvostručen broj poznatih gena povezanih s rakom testisa
Britanski znanstvenici s Institute of Cancer Research su identificirali još 3 genetska faktora rizika za rak testisa, najčešći oblik karcinoma kod muškaraca u dobi od 15 do 45 godina.
14.06.2010.
Tamna čokolada može zaštititi od moždanog udara
Sastojak crne čokolade može smanjiti rizik za ishemijski moždani udar, objavili su američki znanstvenici s Johns Hopkins University.
14.06.2010.
Stanice tumora u krvi utječu na uspjeh liječenja
Broj stanica tumora koje cirkuliraju krvotokom pacijentica s metastaziranim rakom dojke direktno utječe na njihove izglede za preživljavanje, objavili su znanstvenici s University of Texas.
14.06.2010.
Dijabetes povećava rizik za srčanu aritmiju
Istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo kako osobe s dijabetesom imaju veće izglede za atrijalnu fibrilaciju, poznati faktor rizika za moždani udar i zatajenje srca.
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Korovi
Ambrozija
0,2
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Korovi
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,4
niska
Drveće
Korovi
Crkvina
0,8
niska
Čempresi
0,4
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: