Majka i dijete

Folna kiselina u prevenciji preranih poroda

Objavljeno 14.05.2009.

Atlanta Journal Constitution

Dodatni unos folne kiseline najmanje godinu dana prije začeća može prepoloviti izglede za prerani porod, objavili su znanstvenici s University of Texas.
Folna kiselina u prevenciji preranih poroda
 

Pokazalo se i kako uzimanje dodatne folne kiseline (poznate i kao vitamin B9) nije povezano s povećanim rizikom za komplikacije u trudnoći, piše znanstveni časopis PLoS Medicine.

Podaci prikupljeni u SAD pokazuju kako se 12% beba rađa prije 37. tjedna trudnoće, te im stoga prijete veći izgledi za poteškoće s disanjem, smanjenu sposobnost učenja i otežani opći razvoj.

Novi nalazi su prikupljeni od gotovo 35000 trudnica.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.