Majka i dijete

Mogućnost otkrivanja autizma već u dobi od 6 mjeseci

Objavljeno 22.02.2012.

Yahoo

Istraživanje provedeno u SAD na University of North Carolina sugerira kako je uz pomoć uređaja za magnetsku rezonancu moguće otkriti promjene mozga povezane s autizmom već u dobi od 6 mjeseci.
Mogućnost otkrivanja autizma već u dobi od 6 mjeseci
 

Poteškoće u komunikaciji i repetitivni obrasci ponašanja karakteristični za autizam mogu biti uočeni kod djece stare godinu dana, piše American Journal of Psychiatry.

Sada je po prvi put dokazano kako atipičan razvoj mozga koji otežava međusobnu komunikaciju različitih dijelova mozga kod djece s autizmom počinje u ovako ranoj dobi.

Znanstvenici vjeruju kako će njihov rad omogućiti detektiranje rizika za autizam i početka tretmana prije pojave simptoma.

U novu studiju su bila uključena 92 djeteta koja su pregledu magnetskom rezonancom podvrgnuta u dobi od 6 mjeseci te zatim kada su imala jednu i dvije godine.

Uočene su promjene u bijeloj tvari mozga kod djece kojoj je potvrđen autizam, što ukazuje na mogućnost intervencije koja bi onemogućila proces koji dovodi do autizma.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.