Majka i dijete

Rani znak upozorenja za autizam

Objavljeno 11.02.2013.

HealthDay

Znanstvenici s Yale University vjeruju kako je već u dobi od 6 mjeseci moguće uočiti poteškoće s održavanjem pozornosti kod djece kojoj se kasnije dijagnosticira autizam.
Rani znak upozorenja za autizam
 

Kod ove djece je već u tako ranoj dobi otkriveno kako poklanjaju manje pozornosti aktivnostima i interakcijama s ljudima, objavio je stručni časopis Biological Psychiatry.

Znanstvenici smatraju kako je uz pomoć ovih nalaza moguće ranije identificirati djecu s najvećim rizikom za razvoj autizma te ih podvrgnuti terapiji.

U istraživanju je sudjelovalo 67 djece s velikim rizikom i 50 djece s malim rizikom za razvoj autizma.

Autizam je globalni razvojni poremećaj koji počinje u djetinjstvu, većinom u prve 3 godine života, zahvaća gotovo sve psihičke funkcije i traje cijeli život.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.