Majka i dijete

Posljedice povišenog šećera u trudnoći

Objavljeno 22.05.2019.

MedicalExpress

Djeca čije su majke imale povišenu koncentraciju šećera tijekom trudnoće i sama imaju veći rizik za rezistenciju na inzulin i previsoku koncentraciju šećera u krvi, objavili su američki znanstvenici.
Posljedice povišenog šećera u trudnoći
 

Podaci objavljeni u stručnom časopisu Diabetes Care su prikupljeni od 4160 majki i njihove djece.

Istraživači s Nortwestern University su djecu pratili do 14. godine života, a majkama je koncentracija šećera u krvi mjerena kada su bile u 28. tjednu trudnoće.

Uzroci sve veće učestalosti dijabetesa tipa 2 kod djece su složeni, a koncentracija šećera u krvi tijekom trudnoće je samo jedan od njih, naglašavaju znanstvenici.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.