Majka i dijete

Važnost vitamina D u trudnoći

Objavljeno 04.07.2019.

HealthDay

Djeci čije majke tijekom trudnoće nisu bile u dovoljnoj mjeri izložene sunčevim zrakama prijeti veći rizik za poteškoće u učenju, objavio je časopis Scientific Reports.
Važnost vitamina D u trudnoći
 

Koristeći podatke prikupljene od 422000 djece školske dobi iz Škotske, istraživači s University of Glasgow su utvrdili kako ključnu ulogu ima izloženost UVB sunčevim zrakama.

Obzirom da UVA sunčeve zrake nisu bile povezane s rizikom za poteškoće s učenjem, znanstvenici zaključuju kako je dobivene rezultate moguće objasniti posljedicama pomanjkanja vitamina D.

Ranije studije su povezale prisutnost dovoljnih količina vitamina D u prvim mjesecima trudnoće s pravilnim razvojem mozga fetusa.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.