Majka i dijete

Alkohol povećava rizik za spontani pobačaj

Objavljeno 29.08.2019.

HealthDay

Konzumacija već i malih količina alkohola tijekom trudnoće može povećati rizik za spontani pobačaj za 19%, utvrđeno je u studiji u kojoj je sudjelovalo više od 231000 ispitanica.
Alkohol povećava rizik za spontani pobačaj
 

Među ispitanicama koje su konzumirale manje od pet doza alkohola tjedno je svaka dodatno popijena doza alkohola bila povezana s prosječno 6% većim rizikom za spontani pobačaj.

Američki znanstvenici s Vanderbilt University dodaju kako je većina trudnica uključenih u istraživanje prestala konzumirati alkohol nakon što su shvatile da su trudne.

Spontani pobačaj doživi trećina žena koje zatrudne, u velikom broj slučajeva bez poznatog uzroka, piše stručni časopis Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.