Majka i dijete

Nacionalni tjedan dojenja, 1.-7.10.

Objavljeno 30.09.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Kroz projekt Živjeti zdravo koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s Mrežom zavoda za javno zdravstvo nabavljeni su jednoobrazni setovi opreme za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji Republike Hrvatske.
Nacionalni tjedan dojenja, 1.-7.10.
 

U suradnji s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju i zajednice Supermame.hr, iz projekta "Živjeti zdravo" pozivaju građane da u svojim zajednicama pronađu jednu od klupa za dojenje na hodačkim stazama i u parkovima i učine korak više za vlastito i zdravlje svog djeteta.

Osiguravanje adekvatne i potrebne podrške dojenju od izuzetne je važnosti jer time se direktno utječe na razvoj viših stopa dojenja u zajednici, dodaju iz HZJZ-a.

Zajednička provedba aktivnosti promocije dojenja šalje snažnu poruku svim sadašnjim i budućim majkama, kao i svima u društvenoj zajednici - dojenje je potreba svakog novorođenog djeteta i treba osigurati njegovu dostupnost.

Iz zajednice Supermame.hr poručuju da su podrška i tolerancija izrazito važne za majku, pogotovo u početnom, osjetljivom periodu kada se majka i beba tek upoznaju.

To što sada postoje klupe za dojenje omogućuje slobodno dojenje svakoj majci bez znatiželjnih i osuđujućih pogleda.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.