Majka i dijete

Studija upozorava na rizike za trudnice s covidom

Objavljeno 12.08.2022.

HealthDay

Podaci američkih znanstvenika s University of Illinois ukazuju na niz rizika koji prate infekciju koronavirusom u trudnoći, piše Journal of the American College of Cardiology.
Studija upozorava na rizike za trudnice s covidom
 

Uočeno je povećanje rizika za srčani udar, aritmije, zatajivanje srca i niz dugotrajnih simptoma koje u početku teško razlikovati od drugih kardiovaskularnih komplikacija koje se javljaju tijekom trudnoće.

Prema novim nalazima, srčani udar se javlja kod oko 12% trudnica zaraženih koronavirusom.

Trudnoća je općenito povezana s 10% većim rizikom za teže slučajeve covida i 4% većim rizikom za nužnost liječenja na odjelima intenzivne skrbi.

33% djece koju su rodile žene zaražene koronavirusom su morala biti tretirana na intenzivnoj neonatalnoj skrbi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.