vijesti

09.06.2009.
Povezanost bolesti zubnog mesa i artritisa
Kod osoba istovremeno pogođenih bolestima zubnog mesa i reumatoidnim artritisom nakon tretiranja infekcija usne šupljine dolazi do poboljšanja oba ova stanja.
08.06.2009.
Sigurnija metoda proizvodnje matičnih stanica
Skupina američkih znanstvenika je razvila novu metodu proizvodnje matičnih stanica iz običnih stanica kože pacijenta.
08.06.2009.
Smanjenje rizika za bolesti srca kod dijabetičara
Boljom kontrolom razine šećera u krvi kod osoba s dijabetesom je moguće smanjiti njihov rizik za poteškoće sa zdravljem srca, objavili su britanski znanstvenici.
08.06.2009.
Poteškoće u dijagnozi autizma
Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazuje kako značajan broj djece s autizmom i sličnim poremećajima nema odgovarajuću dijagnozu.
08.06.2009.
Bademi za jači imunitet
Laboratorijska testiranja provedena u Velikoj Britaniji pokazuju kako bademi mogu ojačati imunološki sustav organizma te reducirati upalne procese.
08.06.2009.
Što trebaju jesti sportaši?
Predavanje pod nazivom Prehrana sportaša dat će odgovore na dva osnovna pitanja koja muče svaku osobu koja se aktivno ili rekreativno bavi sportom: koliko je uistinu važna pravilna prehrana u životu jednoga sportaša te na što ...
07.06.2009.
Vitamini smanjuju rizik za spontani pobačaj
Uzimanje dodatnih vitamina prije začeća i u ranoj trudnoći je povezano s manjim rizikom za spontani pobačaj, tvrde američki znanstvenici s University of North Carolina.
07.06.2009.
Bolje razumijevanje nastanka ugrušaka
Znanstvenici s Harvarda su identificirali molekularni mehanizam koji je ključan za regulaciju zgrušavanja krvi, objavio je časopis Science.
05.06.2009.
Tjelovježba smanjuje rizik za rak dojke
Vježbanje više od sat vremena tjedno pomaže pri smanjenju rizika obolijevanja od raka dojke, pokazala je studija provedena među ženama starijima od 30 godina.
05.06.2009.
Internet pomaže pri prestanku pušenja
Istraživanje provedeno na University of California ukazuje na izraženi pozitivan učinak programa pomoći pri prestanku pušenja utemeljenih na internetu i računalima.
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
2,9
umjerena
Čempresi
1,5
niska
Maslina
0,9
niska
Trave
2,5
umjerena
Hrast crnika
0,5
niska
Pitomi kesten
0,5
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
7,0
visoka
Trave
6,3
visoka
Lipa
0,6
niska
Trputac
1,0
niska
Čempresi
0,3
niska
Kiselica
0,2
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
5,4
umjerena
Borovi
2,5
umjerena
Trputac
3,0
umjerena
Trave
3,8
umjerena
Čempresi
1,3
niska
Maslina
1,0
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
5,9
umjerena
Trave
6,6
visoka
Maslina
2,7
umjerena
Čempresi
0,9
niska
Borovi
0,6
niska
Trputac
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
6,5
visoka
Trave
6,5
visoka
Pitomi kesten
1,8
niska
Lipa
1,0
niska
Trputac
0,8
niska
Kiselica
0,6
niska
Crkvina
4,2
umjerena
Maslina
1,6
niska
Trave
3,6
umjerena
Trputac
1,3
niska
Hrast
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Koprive
6,1
visoka
Trave
6,4
visoka
Pitomi kesten
2,8
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Lipa
1,5
niska
Trputac
1,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: