vijesti

18.08.2009.
Otkriveni geni povezani s leukemijom
Britanski znanstvenici s Institute of Cancer Research su identificirali genetske promjene koje povećavaju rizik za razvoj najčešćeg oblika leukemije kod djece.
18.08.2009.
Kronična izloženost zagađenom zraku šteti plućima
Inače zdrave odrasle osobe koje su kronično izložene zagađenom zraku imaju smanjenu plućnu funkciju, upozoravaju istraživači s University of London.
17.08.2009.
Umjerena konzumacija piva jača kosti
Žene koje piju umjerene količine piva imaju jače kosti, tvrde španjolski znanstvenici nakon studije u kojoj je sudjelovalo 1700 ispitanica prosječne dobi 48 godina.
17.08.2009.
Negativan utjecaj prehrane bogate mastima
Istraživanje provedeno na životinjama sugerira kako prehrana s visokim udjelom masti za posljedicu može imati slabije pamćenje i manju sklonost prema tjelesnoj aktivnosti.
17.08.2009.
Prehranom protiv bubrežnih kamenaca
Prehrana s obiljem voća i povrća te malim udjelom crvenog mesa i soli može spriječiti pojavu bubrežnih kamenaca, objavili su američki znanstvenici.
17.08.2009.
Crvenokose osobe se najviše boje zubara
Američki znanstvenici s University of Louisville kažu kako osobe crvene kose zbog genetskih faktora osjećaju najveću nervozu prilikom posjeta stomatološkoj ordinaciji.
16.08.2009.
Trajanje sna i Alzheimerova bolest
Osobe starije od 65 godina koje prosječno spavaju više od 8 ili 9 sati imaju dvostruko veće izglede za Alzheimerovu bolest nego njihovi vršnjaci koji spavaju između 6 i 8 sati.
16.08.2009.
Čokolada pomaže žrtvama srčanog udara
Istraživanje provedeno u Švedskoj sugerira kako je konzumacija čokolade kod osoba koje su preživjele srčani udar povezana s manjim rizikom za smrt.
15.08.2009.
Manjak sna povećava rizik za dijabetes
Osobama koje redovito premalo spavaju prijete veći izgledi za razvoj dijabetesa, posebno u kombinaciji sa sjedilačkim načinom života i pretjeranim unosom hrane.
14.08.2009.
Utjecaj kanabisa na kosti
Škotski znanstvenici s University of Edinburgh su uočili kako se učinak kanabisa na zdravlje kostiju može dramatično promijeniti ovisno o dobi konzumenta.
Trave
Korovi
Crkvina
0,8
niska
Ambrozija
0,4
niska
Loboda
0,2
niska
Trave
Korovi
Korovi
Ambrozija
9,3
visoka
Trave
2,5
umjerena
Koprive
1,0
niska
Trputac
0,6
niska
Loboda
0,4
niska
Trave
Korovi
Korovi
Crkvina
3,4
umjerena
Loboda
2,9
umjerena
Pelin
2,2
umjerena
Trave
1,9
niska
Trputac
0,2
niska
Korovi
Korovi
Crkvina
1,7
niska
Ambrozija
1,3
niska
Trave
1,1
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Ambrozija
9,9
visoka
Koprive
4,0
umjerena
Loboda
1,3
niska
Trave
1,5
niska
Pelin
0,6
niska
Trputac
0,2
niska
Ambrozija
3,8
umjerena
Crkvina
1,7
niska
Trave
0,8
niska
Ambrozija
7,3
visoka
Koprive
2,8
umjerena
Trputac
1,1
niska
Loboda
1,0
niska
Trave
1,1
niska
Pelin
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: