članci

18.10.2005.
Sport i šećerna bolest - jesu li stvarno nespojivi?
Kad je 1999. američkom plivaču Garryju Hallu Jr. dijagnosticiran diabetes mellitus tip 1, mnogi su konstatirali kako je to prerani kraj jedne sjajne sportske karijere koja se mogla još i više sjajiti da je potrajala. Sportaš u punom ...
08.09.2005.
Što je andropauza?
Kad muškarci dođu u godine života između 40-te i 55-te, mogu iskusiti fenomen sličan ženskoj menopauzi, nazvan andropauza. Za razliku od žena muškarci nemaju jasan znak kao što je to prestanak menstruacija koji bi obilježio ovu ...
31.08.2005.
Mnemotehnička načela: Informacije koje se želi zapamtiti treba "obojiti"
Informacije koje se žele zapamtiti treba na neki prikladan način "obojiti", bilo bojom ili pak emocijama, brojem, rasporedom ili redoslijedom, te svakako preuveličati. Kako seksualni doživljaji spadaju među najjače emocije, sve ono ...
27.07.2005.
Higijena ruku i tijela
Ruke su dio našeg tijela koji je najizloženiji mikroorganizmima. Prisjetite se što ste danas sve dotakli, držali? S kim ste se sve rukovali? I koliko ste puta dodirnuli usta, nos ili oči? Ili neki predmet preko kojeg se može zaraziti ...
19.07.2005.
Mršavljenje - nemoguća misija?
Koliko je samo žena u proteklih nekoliko tjedana i mjeseci pomislilo kako bi bilo dobro skinuti koju kilu prije oblačenja omiljene ljetne haljinice! Sve je veći broj ljudi u određenom životnom periodu opsjednut gubitkom suvišnih ...
17.07.2005.
Higijena površina u kućanstvu
Prikriveni patogeni mikroorganizmi u kućanstvu vrebaju iz kuhinja, kupaonica, podova i namještaja i mogu biti izvor zaraze. Za uspješnije izbjegavanje zaraza patogenim mikroorganizmima iz kućanstva, donosimo Vam nekoliko praktičnih ...
13.07.2005.
Mikroorganizmi i infekcije
Čovjek je svakodnevno izložen milijunima tih sićušnih organizama od kojih je većina bezopasna za ljudsko zdravlje. Neki su mikroorganizmi čak neophodni u očuvanju i zaštiti zdravlja.
28.06.2005.
Doručak - obrok koji ne smijete propustiti
Većina nutricionista složit će se da je doručak najvažniji dnevni obrok i da je redovito doručkovanje poželjna prehrambena navika. Nakon 8-10 sati posta, organizam je ujutro u prvom stadiju gladovanja. Kako bi pokrenuli metabolizam ...
23.06.2005.
Prevencija moždanog udara
Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, moždani udar je klinički sindrom vaskularne etiologije, koji se očituje naglim nastankom fokalnog ili globalnog moždanog deficita što traje duže od 24 sata ili završava smrtnim ...
10.06.2005.
Živjeti zdravu mladost - odrastanje
Adolescencija nije ni djetinjstvo ni odraslo doba. U tom razdoblju mladi moraju izgraditi zrelu ličnost, prihvatiti vlastitu osobu, vlastiti izgled i tijelo, usvojiti mušku odnosno žensku ulogu u društvu, oblikovati i usvojiti moralne ...
Trave
6,4
visoka
Crkvina
4,0
umjerena
Hrast crnika
1,5
niska
Borovi
1,0
niska
Maslina
0,8
niska
Kiselica
0,4
niska
Koprive
4,0
umjerena
Trave
4,3
umjerena
Borovi
1,4
niska
Trputac
0,4
niska
Crkvina
6,7
visoka
Trave
6,8
visoka
Maslina
2,6
umjerena
Hrast
2,5
umjerena
Borovi
2,5
umjerena
Trputac
1,3
niska
Crkvina
6,2
visoka
Trave
7,1
visoka
Borovi
2,2
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Hrast crnika
1,0
niska
Trputac
1,0
niska
Trave
8,6
visoka
Koprive
6,2
visoka
Borovi
2,5
umjerena
Trputac
1,7
niska
Kiselica
0,8
niska
Pitomi kesten
0,3
niska
Trave
6,9
visoka
Crkvina
3,6
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Maslina
0,8
niska
Trputac
1,0
niska
Koprive
6,0
visoka
Trave
6,0
visoka
Borovi
1,0
niska
Pitomi kesten
0,6
niska
Trputac
0,8
niska
Lipa
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.