Prehrana

Američkoj djeci prijeti "recesijska pretilost"

Objavljeno 05.06.2009.

Yahoo

Sve više roditelja u SAD zbog ekonomskih poteškoća zdrave obroke svoje djece mijenja jeftinijim obrocima brze hrane, upozoravaju stručnjaci.
Američkoj djeci prijeti "recesijska pretilost"
 

Znanstvenici s Duke University upozoravaju kako je i prije recesije čak 32% djece u SAD imalo preveliku tjelesnu masu, a 16% ih je bilo klasificirano kao pretilo.

Udio pretile djece u SAD se utrostručio između 1980. i 1999. godine, uglavnom zbog nekvalitetne prehrane s previsokim udjelom masti i šećera, te premalim unosom voća i povrća.

Pretila djeca imaju veći rizik za bolesti srca, povišenu koncentraciju kolesterola u krvi i dijabetes tipa 2, dodaju znanstvenici.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.