Prehrana

Studija o organski uzgojenoj hrani

Objavljeno 30.07.2009.

BBC

Hrana iz organskog uzgoja nije zdravija od hrane uzgojene na tradicionalni način, pokazala je analiza rezultata 162 studije provedene u posljednjih 50 godina.
Studija o organski uzgojenoj hrani
 

Istraživači iz londonske School of Hygiene and Tropical Medicine tvrde kako je vrlo mala razlika u nutritivnoj vrijednosti između organske i "obične" hrane, te da ne postoje dokazi za tvrdnje o koristima za zdravlje povezanima s konzumacijom organski uzgojenih usjeva, mesa, mliječnih proizvoda ili jaja.

American Journal of Clinical Nutrition piše kako su znanstvenici posebnu pozornost obratili na sastojke poput vitamina C, kalcija i željeza.

Novo je istraživanje provedeno na zahtjev britanske državne Food Standards Agency s ciljem boljeg informiranja potrošača.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.