Prehrana

Četiri koraka za očuvanje zdravlja

Objavljeno 12.08.2009.

Yahoo

Osobe koje ne puše, imaju idealnu tjelesnu masu, redovito se bave tjelovježbom i kvalitetno se hrane imaju prosječno 78% manji rizik za pojavu kroničnih bolesti, objavili su američki znanstvenici.
Četiri koraka za očuvanje zdravlja
 

Rezultati istraživanja objavljeni u stručnom časopisu Archives of Internal Medicine se temelje na podacima prikupljenima od 23000 osoba u dobi između 35 i 65 godina.

Istraživači napominju kako bi bilo idealno pridržavati se svih navedenih postulata, no rizik za kronične bolesti poput dijabetesa je moguće prepoloviti i uz pomoć samo jednog od njih.

Pozitivan učinak je bio u jednakoj mjeri izražen kod oba spola, a najznačajnijim se čini održavanje idealne tjelesne mase.

Nakon toga najvažnijim se pokazalo izbjegavenje pušenja, a slijede redovita tjelesna aktivnost i zdrava prehrana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.