Prehrana

Pretila djeca jedu više u društvu pretilih vršnjaka

Objavljeno 21.08.2009.

Reuters

Djeca i tinejdžeri s viškom kilograma unose veću količinu hrane kada jedu zajedno s pretilim vršnjacima nego kada jedu s onima koji imaju idealnu tjelesnu masu.
Pretila djeca jedu više u društvu pretilih vršnjaka
 

Znanstvenici sa State University of New York su pratili prehrambene navike skupine ispitanika u dobi između 9 i 15 godina.

American Journal of Clinical Nutrition je objavio kako pretili ispitanici unose prosječno oko 740 kalorija u situacijama kada jedu zajedno s prijateljima koji također imaju višak kilograma, a kada jedu s prijateljima koji imaju normalnu tjelesnu masu unose prosječno oko 450 kalorija.

Djeca normalne tjelesne mase su prosječno konzumirala oko 500 kalorija po obroku, bez obzira na tjelesnu masu prijatelja s kojima su bili u društvu.

Već je poznato kako djeca i odrasli najčešće jedu više kada su u društvu prijatelja nego kada su za stolom sa strancima.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.