Prehrana

Nova studija povezuje unos kalorija i trajanje života

Objavljeno 05.10.2009.

BBC

Eksperimenti na miševima koji su uz pomoć manipulacije genima oponašali prehranu s malim unosom kalorija potvrđuju kako je na ovaj način moguće produžiti trajanje života i spriječiti razvoj bolesti.
Nova studija povezuje unos kalorija i trajanje života
 

Istraživači s londonskog University Collegea vjeruju da će biti moguće razviti lijekove koji će preko ovog mehanizma omogućiti ljudima da žive duže i zdravije.

Pokazalo se kako je deaktivacijom S6K1, gena povezanog s iskorištavanjem hranjivih tvari i rastom, moguće produžiti trajanje života miševa za prosječno 20%.

Također, te su životinje bile "zaštićene" od dijabetesa tipa 2 i osteoporoze, a nalazi testiranja ukazuju i na poboljšanu funkciju mozga, objavio je časopis Science.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.