Prehrana

Prehrana može smanjiti izglede za depresiju

Objavljeno 10.11.2009.

BBC

Česta konzumacija povrća, voća i ribe je povezana s 26% manjim rizikom za razvoj depresije, tvrde istraživači s londonskog University Collegea.
Prehrana može smanjiti izglede za depresiju
 

Nasuprot tome, prehrana koja sadrži veće količine prerađene i masne hrane dovodi do povećanja izgleda za depresiju za gotovo 60%, pokazuju podaci prikupljeni od 3500 osoba srednje životne dobi.

Nalazi koje je objavio British Journal of Psychiatry su dobiveni nakon analize utjecaja niza faktora rizika poput spola, dobi, stupnja obrazovanja, tjelesne aktivnosti, pušenja i prisutnosti kroničnih bolesti.

Neka ranija istraživanja su već pokazala kako je pridržavanje mediteranskog načina prehrane povezano s manjim rizikom za depresiju.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.