Prehrana

Antioksidans biljnog podrijetla u prevenciji leukemije

Objavljeno 05.02.2010.

Reuters

Konzumacija hrane bogate prirodnim flavonoidom po imenu apigenin može pomoći u prevenciji leukemije, tvrde nizozemski znanstvenici.
Antioksidans biljnog podrijetla u prevenciji leukemije
 

Istraživači sa sveučilišta u Groningenu su proveli testiranja koja su pokazala da apigenin može zaustaviti razvoj dvaju tipova stanica povezanih s leukemijom te smanjiti izglede za njihovo preživljavanje.

Apigenin je prisutan u nizu vrsta voća i povrća, a u najvećim koncentracijama je prisutan u celeru, peršinu, rajčici i crnom vinu.

Flavonoidi zbog svojih antioksidativnih svojstava mogu zaštititi stanice od oštećenja koja im nanose molekule kisika.

Neka ranija istraživanja su apigenin povezala s manjim rizikom obolijevanja od raka jajnika.

Rezultate nove studije je objavio časopis Cell Death and Disease.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.