Prehrana

Utjecaj češnjaka na rizik za rak

Objavljeno 15.03.2010.

Yahoo

Novo istraživanje američkih znanstvenika sugerira kako češća konzumacija češnjaka dovodi do slabljenja procesa koji je povezan s razvojem karcinoma.
Utjecaj češnjaka na rizik za rak
 

Istraživači s Ohio State University su utvrdili kako je povećani unos češnjaka u organizam povezan s manjim izgledima za pretvaranje nitrata iz nekih vrsta hrane ili kontaminirane vode u spojeve koji mogu dovesti do razvoja raka.

Stručni časopis Analytical Biochemistry je objavio i kako je pozitivan učinak češnjaka na proučavane procese moguće provjeriti testiranjem urina.

Znanstvenici vjeruju da će uz pomoć ovakvog urinskog testa biti moguće identificirati i druge vrste hrane sa sličnim utjecajem na procese povezane s rakom.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.