Žensko zdravlje

Studija: Moguće je spriječiti trećinu slučajeva raka dojke

Objavljeno 26.03.2010.

Yahoo

Talijanski znanstvenici sa sveučilišta u Milanu tvrde da je trećinu ukupnog broja slučajeva raka dojke koji se bilježe u zapadnim zemljama moguće spriječiti pravilnom prehranom i odgovarajućom količinom tjelesne aktivnosti.
Studija: Moguće je spriječiti trećinu slučajeva raka dojke
 

Rak dojke je najčešći oblik karcinoma kod žena - prema posljednjim dostupnim podacima (za 2008. godinu) od te bolesti je oboljelo 421000 žena, a 90000 ih je umrlo.

Prošle godine je u SAD zabilježeno 190000 novooboljelih od ove bolesti, uz 40000 smrtnih slučajeva.

Procjenjuje se kako cjeloživotni izgledi za obolijevanje od raka dojke za žene u Europi i SAD iznose jedan naprema osam.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.