Prehrana

Američki znanstvenici preporučuju masnu hranu za doručak

Objavljeno 02.04.2010.

Fox News

Studija provedena na University of Alabama sugerira kako hrana bogata mastima koja se jede za doručak može spriječiti pojavu metaboličkog sindroma.
Američki znanstvenici preporučuju masnu hranu za doručak
 

Metabolički sindrom karakteriziraju višak kilograma u predjelu abdomena, povišena koncentracija triglicerida u krvi, rezistencija na inzulin te drugi faktori rizika za bolesti srca.

International Journal of Obesity je objavio rezultate testiranja provedenih na životinjama koji su pokazali kako je konzumacija masne hrane nakon buđenja povezana s normalnim metaboličkim profilom, dok je masna hrana unesena na kraju dana dovodila do povećanja tjelesne mase i povećanja rizika za metabolički sindrom.

Znanstvenici vjeruju kako naš prvi obrok "programira" funkcioniranje metabolizma za ostatak dana.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.