Prehrana

Nova studija o utjecaju čokolade na kolesterol

Objavljeno 03.06.2010.

Reuters

Konzumacija malih količina čokolade može sniziti koncentraciju kolesterola, ali samo kod nekih ljudi, sugerira analiza rezultata 8 ranije provedenih istraživanja.
Nova studija o utjecaju čokolade na kolesterol
 

Nalazi kineskih znanstvenika koje je objavio American Journal of Clinical Nutrition pokazuju kako čokolada pomaže samo osobama kod kojih su već prisutni faktori rizika za bolesti srca.

Utvrđeno je i kako samo konzumacija malih količina kakaa (s oko 260 miligrama antioksidansa iz skupine polifenola) dovodi do snižavanja koncentracije tzv. lošeg kolesterola (LDL), i to za prosječno 6 mg/dl.

Istraživači dodaju kako čokoladica od 35 grama sadrži oko 300 miligrama polifenola.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.