Prehrana

Stvorena zdravija čokolada

Objavljeno 30.08.2012.

Time

Britanski znanstvenici s University of Warwick su stvorili novu vrstu čokolade koja sadrži upola manje masnoća od uobičajene.
Stvorena zdravija čokolada
 

Istraživači su uklonili veći dio kakaovog maslaca i mliječnih masti te ih zamijenili malim količinama soka od naranči i brusnica.

Na taj način je znatno smanjen udio triglicerida, čestog krivca za povišenu koncentracija masnoća u krvi.

Zasad su ovom metodom proizvedene mliječna, bijela i tamna čokolada.

Dodatna testiranja su pokazala kako ovaj postupak nije negativno utjecao na okus čokolade, piše Journal of Materials Chemistry.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.