Prehrana

Genetski modificirana riža kao izvor vitamina A

Objavljeno 04.09.2012.

Reuters

American Journal of Clinical Nutrition piše kako bi genetski modificirana riža mogla postati dobar izvor vitamina A za djecu u siromašnim zemljama.
Genetski modificirana riža kao izvor vitamina A
 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje kako 250 milijuna djece u svijetu ne unosi dovoljne količine vitamina A.

Manjak ovog vitamina može dovesti do gubitka vida te slabljenja imunološkog sustava koje djecu čini podložnijom infekcijama.

Stručnjaci vjeruju kako bi omogućavanje unosa dovoljnih količina vitamina A moglo spriječiti smrt 2,7 milijuna djece godišnje.

U eksperimentima američkih znanstvenika s Tufts University je utvrđeno kako je konzumacija genetski modificirane riže glede povećanja koncentracije vitamina A u krvi jednako učinkovita kao i unos znatno skupljih suplemenata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.