Žensko zdravlje

Gen povezan s neplodnošću

Objavljeno 30.11.2012.

BBC

Škotski znanstvenici s Edinburgh University vjeruju kako su otkrili gen koji može pomoći pri rješavanju problema neplodnosti.
Gen povezan s neplodnošću
 

Njihovo istraživanje je provedeno na voćnim mušicama, no znanstvenici smatraju kako je rezultate moguće primijeniti i na ljudima.

Pokazalo se kako je odsutnost gena po imenu SRPK povezana s prestankom funkcioniranja procesa koji je presudan za normalan razvoj jajne stanice i njezinu oplodnju.

Identifikacija gena koji kontrolira ovaj proces će omogućiti bolje razumijevanje stvaranja plodnih reproduktivnih stanica te unaprijediti istraživanja koja se bave proučavanjem neplodnosti.

Nove nalaze je objavio Journal of Cell Science.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.