Prehrana

Prehranom protiv raka gušterače

Objavljeno 22.08.2013.

ABC News

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako je zdrava prehrana povezana s 15% manjim rizikom obolijevanja od raka gušterače.
Prehranom protiv raka gušterače
 

Znanstvenici iz National Institutes of Health su svoje nalaze prikupili tijekom 10 godina na uzorku od oko pola milijuna ispitanika u dobi od 50 do 71 godine.

Utvrđeno je kako je smanjenje rizika obolijevanja od raka gušterače zbog zdrave prehrane najizraženije kod pretilih osoba.

Pretilost je poznati faktor rizika za rak gušterače, dodaje Journal of the National Cancer Institute.

Znanstvenici se pri analizi prehrane ispitanika nisu fokusirali na određene namirnice, već su se rukovodili općim smjernicama o unosu voća, povrća, zdravih masti, mliječnih proizvoda i proizvoda od integralnog zrna.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.