Prehrana

Važnost doručka za dijabetičare

Objavljeno 28.09.2013.

HealthDay

Obilan doručak je u novoj studiji provedenoj uz sudjelovanje ispitanika s dijabetesom tipa 2 povezan s boljom kontrolom koncentracije šećera u krvi.
Važnost doručka za dijabetičare
 

Izraelski znanstvenici sa sveučilišta u Jeruzalemu pojašnjavaju kako je obilan doručak s proteinima i mastima kod sudionika istraživanja rezultirao i boljom kontrolom apetita u ostatku dana.

Ovakav doručak je sadržavao otprilike trećinu kalorija koje su ispitanici unosili dnevno.

U istraživanju koje je trajalo 3 mjeseca je sudjelovalo 59 osoba s dijabetesom tipa 2.

Osim što je obilan doručak bio povezan sa snižavanjem koncentracije šećera u krvi, kod trećine ispitanika se smanjila i potreba za uzimanjem lijekova.

Neka ranija istraživanja su već pokazala kako osobe koje redovito doručkuju imaju manji indeks tjelesne mase od osoba koje preskaču ovaj obrok.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.