Prehrana

Cijene voća i povrća povezane s pretilošću

Objavljeno 02.03.2014.

HealthDay

Povećanje cijena voća i povrća je u novoj studiji povezano s većim rizikom za pretilost kod djece u obiteljima nižeg i srednjeg imovinskog statusa.
Cijene voća i povrća povezane s pretilošću
 

Podaci znanstvenika s American University sugeriraju kako se nakon ovakvih poskupljenja mnoge obitelji okreću kupovini jeftinijh i manje zdravih alternativa koje najčešće sadrže znatno više kalorija.

Znanstveni časopis Pediatrics je objavio podatke prikupljene u cijelim SAD od djece mlađe od 5 godina.

Istraživači su pratili cijene voća i povrća od 1997. godine te su utvrdili kako nije rijetkost da njihovo povećanje u 5-godišnjem razdoblju iznosi više od 15%.

Novi nalazi sugeriraju i kako bi povećanje poreza na gazirane sokove moglo dovesti do smanjenja rizika za pretilost kod djece.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.