Žensko zdravlje

Test predviđa povratak raka dojke

Objavljeno 17.05.2014.

HealthDay

Njemački znanstvenici su razvili krvni test kojim je moguće predvidjeti rizik za povratak raka dojke nakon uspješnog početka liječenja.
Test predviđa povratak raka dojke
 

Istraživači s Ludwig-Maximilians-Universitaet u Muenchenu su utvrdili kako su izgledi za povratak raka dojke usko vezani uz prisutnost cirkulirajućih stanica tumora u uzorcima krvi pacijentica.

Već je poznato kako je veći broj ovih stanica u krvi povezan s većim rizikom za razvoj metastaza.

Journal of the National Cancer Institute piše kako bi novi test mogao postati rani sustav upozorenja za potrebu modificiranja terapije.

Analiza genetskih karakteristika cirkulirajućih stanica tumora će omogućiti dodatnu personalizaciju liječenja, sugeriraju nalazi prikupljeni od oko 3500 žena oboljelih od raka dojke.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.