Prehrana

DASH dijeta opet proglašena najboljom

Objavljeno 06.01.2016.

HealthDay

DASH dijeta koja obiluje povrćem, cjelovitim žitaricama i nemasnim mliječnim proizvodima je šestu godinu zaredom proglašena najboljom dijetom.
DASH dijeta opet proglašena najboljom
 

DASH dijeta je osmišljena za snižavanje krvnog tlaka bez korištenja lijekova, a odabrala ju je skupina stručnjaka kao najbolju dijabetičarsku dijetu i najbolji plan zdrave prehrane.

"DASH dijeta sveukupno je naša najbolja dijeta već šest godina, a ovo je šesta godina da ocjenjujemo i rangiramo dijete", rekla je Angela Haupt, urednica zdravlja pri U.S. News & World Report.

"Stručnjaci koji za nas rangiraju dijete kažu da je dobra za liniju uz to što je dobra za krvni tlak jer je tako razumna i uravnotežena", dodala je.

Sveukupno je analiziran učinak 38 različitih dijeta u 9 kategorija.

TLC (Therapeutic Lifestyle Changes) dijeta smišljena za smanjenje koncentracije kolesterola podijelila je drugo mjesto u kategoriji sveukupno najbolje s MIND dijetom koja kombinira neke dijelove DASH dijete i mediteranskog načina prehrane.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.