Prehrana

Kampanja "Danas jedemo ribu"

Objavljeno 21.09.2018.

Ministarstvo poljoprivrede

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je u četvrtak Osnovnu školu Tina Ujevića u Zagrebu gdje je s učenicima prvih razreda obilježio početak informativne kampanje "Danas jedemo ribu".
Kampanja "Danas jedemo ribu"
 

Ministarstvo poljoprivrede kampanju provodi u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ti proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

Dobre navike stvaraju se u najranijoj dobi, pa se kampanja obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrže prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je način pristupačan i prikladan djeci osnovnoškolskog uzrasta ispričana priča o važnosti konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture kao sastavnog dijela zdrave prehrane djece.

Svaki prvašić u Hrvatskoj dobit će paket koji sadrži konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu "Danas jedemo ribu".

Oko 40000 paketa ovog tjedna stiže u 2000 hrvatskih škola.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.