Prehrana

Nova potpora mediteranskom načinu prehrane

Objavljeno 11.03.2019.

UPI

Znanstveni časopis Neurology je objavio kako mediteranska prehrana povećava izglede za zadržavanje kognitivnih sposobnosti u starijoj životnoj dobi.
Nova potpora mediteranskom načinu prehrane
 

Prateći sudionike istraživanja u razdoblju od 30 godina, sjevernoirski znanstvenici s Queen's University su utvrdili kako je uočeni učinak mediteranske prehrane najizraženiji kod osoba koje su je usvojile u mladosti.

Mediteranska prehrana se temelji na voću, povrću, cjelovitim žitaricama, zdravim nezasićenim mastima i ribi, dok je ograničen unos crvenog mesa i punomasnih mliječnih proizvoda.

Pozitivan učinak mediteranske prehrane na kognitivne sposobnosti je bio jači od efekta bilo kojeg drugog načina prehrane, naglašavaju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.