Prehrana

Rizik čestog unosa industrijski prerađene hrane

Objavljeno 01.06.2019.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Francuskoj pokazuje kako osobe koje često konzumiraju industrijski prerađenu hranu imaju za četvrtinu veći rizik za bolesti srca, moždani udar i preuranjenu smrt.
Rizik čestog unosa industrijski prerađene hrane
 

Rezultati koje je objavio British Medical Journal su dobiveni petogodišnjim praćenjem oko 105000 osoba koje su na početku promatranog razdoblja bile prosječne dobi 43 godine.

Osim tzv. junk fooda, grickalica i slatkiša, novi nalazi se odnose na unos mesnih prerađevina i smrznutih obroka, naglašavaju istraživači s pariškog sveučilišta.

Uočeno povećanje rizika zbog konzumacije ovakve hrane je bilo neovisno o tjelesnoj masi sudionika istraživanja i njihovoj sklonosti tjelovježbi.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.