Žensko zdravlje

Ride4Women u nedjelju

Objavljeno 15.06.2019.

Hrvatska liga protiv raka

Zagreb je u nedjelju jedan od domaćina najveće edukativne biciklijade Ride4Women.
Ride4Women u nedjelju
 

Zdravstveni stručnjaci iz Austrije, Grčke, Engleske, Litve, Poljske, Njemačke i Češke biciklirat će 1537 kilometara od grčke Atene pa sve do austrijskog Graza kako bi upozorili na važnost prevencije četvrtog najčešćeg raka kod žena - raka vrata maternice.

Sudionici će u nedjelju u 9 sati stići na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića gdje će u druženju s građanima podijeliti najvažnije savjete kada je u pitanju sprječavanje i liječenje ove bolesti.

Od raka vrata maternice, gotovo potpuno izlječive bolesti, svakog sata u Europskoj uniji umru dvije žene što se godišnje penje na brojku od 24000.

Nakon druženja u Zagrebu, biciklisti će kroz Ilicu, Aleju Bologne, čvor Jarek krenuti put Maribora.

Događaj u Zagrebu se održava u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba i Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.