Žensko zdravlje

Distribucija masti i rizik za srce

Objavljeno 02.07.2019.

BBC News

Ženama koje imaju više naslaga masnog tkiva oko nogu prijeti trostruko manji rizik za bolesti srca nego onima čije su masne naslage smještene uglavnom u predjelu abdomena, objavio je European Heart Journal.
Distribucija masti i rizik za srce
 

Istraživači s Albert Einstein College of Medicine iz New Yorka naglašavaju kako se njihovi nalazi odnose na žene čija je ukupna tjelesna masa unutar preporučenih granica.

2600 sudionica istraživanja je praćeno prosječno 18 godina, a kod onih s više masnih naslaga oko struka je zabilježen i veći rizik za moždani udar.

Masno tkivo smješteno oko organa u trbušnoj šupljini je poznati čimbenik rizika i za dijabetes tipa 2, naglašavaju znanstvenici.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.