Žensko zdravlje

SVE za NJU: Nova kampanja

Objavljeno 03.10.2019.

SVE za NJU

Udruga SVE za NJU je pokrenula kampanju "Misli na sebe. Misli na nju" čiji je cilj potaknuti žene na samopregled kao način praćenja zdravlja dojki između kontrolnih pregleda.
SVE za NJU: Nova kampanja
 

Iako pregledi ne mogu spriječiti pojavu raka, mogu spasiti život jer je rano otkriveni rak dojke u više od 95% slučajeva izlječiv.

U sklopu kampanje u svim većim trgovačkim centrima diljem Hrvatske može se kupiti posebno dizajnirani ručnik s porukom "Think Pink", a jedna kuna bit će darovana udruzi.

Rak dojke najčešća je vrsta raka koja pogađa žene, uglavnom starije od 50 godina, ali od te bolesti oboli i oko 20% mlađih žena.

Broj oboljelih je u kontinuiranom porastu te se procjenjuje da će u Hrvatskoj tijekom života jedna od deset žena oboljeti od raka dojke.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.