Prehrana

Zdrava prehrana čuva bubrege

Objavljeno 06.10.2019.

Reuters

Prehrana koja obiluje voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i mliječnim proizvodima s malim udjelom masti je u istraživanju provedenom u Australiji povezana s trećinu manjim rizikom za kronične bolesti bubrega.
Zdrava prehrana čuva bubrege
 

Najveći rizik obolijevanja imaju osobe koje najčešće jedu meso i hranu s visokim udjelom šećera, dodaju znanstvenici s University of Queensland.

Njihovi rezultati su utemeljeni na podacima prikupljenima tijekom 10 godina od oko 630000 odraslih ispitanika.

Clinical Journal of the American Society of Nephrology piše kako se općenio za zdravlje bubrega mogu preporučiti mediteranski način prehrane i DASH dijeta razvijena za osobe s hipertenzijom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.