Prehrana

Omega-3 u prevenciji bolesti srca

Objavljeno 06.03.2020.

HealthDay

Redoviti unos omega-3 masnih kiselina je u istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji povezan sa smanjenjem rizika za bolesti srca, objavio je Cochrane Database of Systematic Reviews.
Omega-3 u prevenciji bolesti srca
 

Znanstvenici s University of East Anglia dodaju kako je uočeno smanjenje rizika zabilježeno kod osoba koje su suplemente omega-3 masnih kiselina uzimale u razdoblju od nekoliko godina.

Na uzorku od 1000 ispitanika je među osobama koje uzimaju omega-3 masne kiseline zabilježeno prosječno tri smrti od bolesti srca manje te prosječno šest srčanih udara manje.

Po njihovim riječima, ovakav učinak omega-3 masnih kiselina je bio manje izražen nego kombinirani učinak potpuno uravnotežene prehrane, redovite aerobne tjelesne aktivnosti te preporučenog trajanja sna.

Novi nalazi su dobiveni analizom podataka prikupljenih od oko 100000 ispitanika.

Osim u ribi, omega-3 masne kiseline su prisutne u orašastim plodovima i sjemenkama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.