Prehrana

Aplikacija daje informacije o neispravnoj hrani

Objavljeno 19.10.2020.

Ministarstvo poljoprivrede

Hrvatski građani putem mobilne aplikacije HRana mogu dobiti trenutnu informaciju o neispravnoj hrani, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Aplikacija daje informacije o neispravnoj hrani
 

Ministarstvo poljoprivrede i AKD su razvili mobilnu aplikaciju HRana kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana.

Aplikacija građanima omogućava 24 sata na dan svakog dana u godini trenutnu informaciju o upozorenjima o hrani, hrani za životinje te o predmetima i materijalima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, a nalaze se na tržištu Hrvatske.

Putem aplikacije građanima su na njihovim mobilnim uređajima dostupne informacije prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Aplikacija sadrži sve informacije o neispravnom proizvodu - naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima.

Aplikacija nudi dva izbornika - u "RASFF" izborniku su sve obavijesti na razini Europske unije na engleskom jeziku, a u izborniku "Ministarstvo poljoprivrede" nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište.

Korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije na društvenim mrežama.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
3.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.