Prehrana

Aplikacija daje informacije o neispravnoj hrani

Objavljeno 19.10.2020.

Ministarstvo poljoprivrede

Hrvatski građani putem mobilne aplikacije HRana mogu dobiti trenutnu informaciju o neispravnoj hrani, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Aplikacija daje informacije o neispravnoj hrani
 

Ministarstvo poljoprivrede i AKD su razvili mobilnu aplikaciju HRana kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana.

Aplikacija građanima omogućava 24 sata na dan svakog dana u godini trenutnu informaciju o upozorenjima o hrani, hrani za životinje te o predmetima i materijalima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, a nalaze se na tržištu Hrvatske.

Putem aplikacije građanima su na njihovim mobilnim uređajima dostupne informacije prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Aplikacija sadrži sve informacije o neispravnom proizvodu - naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima.

Aplikacija nudi dva izbornika - u "RASFF" izborniku su sve obavijesti na razini Europske unije na engleskom jeziku, a u izborniku "Ministarstvo poljoprivrede" nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište.

Korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije na društvenim mrežama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
3.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.