Žensko zdravlje

EU projekt "Žene za žene"

Objavljeno 13.02.2021.

Grad Zagreb

U zagrebačkoj Gradskoj upravi predstavljen je EU projekt "Žene za žene", koji će omogućiti da se 15 teško zapošljivih žena zaposle kao njegovateljice koje će skrbiti o minimalno 90 žena oboljelih od malignih bolesti.
EU projekt "Žene za žene"
 

Vrijednost projekta je 1.392.450 kuna, financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba će trajati do 26. travnja 2022.

Hrvatski forum protiv raka dojke "Europa Donna" i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" pozivaju sve onkološke bolesnice kojima je potrebna ta vrsta podrške da im se jave na e-mail adresu info@zenezazene.hr te na brojeve mobitela 091/6520479 i 098/880843.

Njegovateljice će onkološkim bolesnicama tijekom liječenja i oporavka osigurati pomoć u kući - pripremiti ručak, obaviti kućanske poslove, otići u kupovinu namirnica, podići lijekove u ljekarni, prošetati s njima, otpratiti ih na terapiju i dr.

15 njegovateljica će dobivati plaću godinu i pol dana, a sve žene oboljele od malignih bolesti koje nemaju pomoć u obitelji živjet će malo lakše.

Osigurat će im se i prijevoz na kemoterapiju, odnosno liječenje koje trebaju.

Partneri na projektu su Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.