Žensko zdravlje

KBC Rijeka: Novi uređaj za liječenje inkontinencije urina

Objavljeno 13.10.2021.

KBC Rijeka

Na Klinici za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka predstavljen je novi suvremeni uređaj za konzervativno liječenje i terapiju elektromagnetskom stimulacijom kod pacijentica s inkontinencijom urina i disfunkcijama zdjeličnog dna - magnetna stolica.
KBC Rijeka: Novi uređaj za liječenje inkontinencije urina
 

Dostupnost vrhunske terapije za liječenje nemogućnosti kontrole mokrenja kod žena omogućit će racionalniji pristup obradi i smanjiti broj drugih dijagnostičkih pretraga, što će evidentno unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite i zadovoljstva pacijentica.

Riječ je o izuzetno učinkovitoj metodi konzervativnog liječenja nesposobnosti kontrole mokraćnog mjehura.

Sama procedura traje osam tjedana, izvodi se dva puta tjedno u trajanju od 30 minuta i može se individualno prilagoditi specifičnom problemu mokrenja kod svake žene.

Sve veći broj žena ima indikaciju za primjenu ove terapije, a za oko 400 pacijentica riječkog KBC-a liječenje je već uspješno završeno.

Osobe koje koriste terapiju pri tretmanu osjećaju minimalne kontrakcije mišića zdjelice, uz lagano vibriranje i trnce.

Elektromagnetsko polje izaziva dubinsku stimulaciju mišićnih struktura, odnosno ponavljane kontrakcije određenih mišića zdjeličnog dna, čime se postiže učinak sličan onom u Kegelovim vježbama.

Primjena izvantjelesne magnetske terapije jača mišiće zdjelice te mišiće mokraćnog mjehura i mokraćne cijevi.

Umjetno izazvane kontrakcije pomažu rehabilitaciji mišićnog tkiva i oporavku neuromuskularne kontrole.

Tijekom tretmana pacijentice su odjevene i nije potrebna posebna priprema, a sama je terapija bezbolna, neinvazivna i učinkovita.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.